Vacker, vänlig vildmark

Storsätra Fjällhotell ligger i norra Dalarna, allra längst upp i landskapets spets – endast ett stenkast från norska gränsen. Omgivet av tre nationalparker ligger vårt hotell inbäddat mitt i Grövelsjöfjällens milsvida vildmark.
Med en tämligen flack terräng är Grövelsjöområdet enkelt att ta sig fram i. Fina vandringsleder och spår gör fjällen lättillgängliga året om, perfekt för såväl fjällvandring som turskidåkning. Med fjälltoppar uppåt 1200 meter över havet finns här också härlig varierad utförsåkning såklart, både i vårt lokala Grövelfjäll och i något större utsträckning i välkända Idre Fjäll några mil söderut.
Fiskeentusiasten kommer inte heller att bli besviken. Grövelsjön med kringliggande vattendrag har ett omväxlande marinliv och är ett paradis för den som vill flugfiska, bäckmeta eller pimpla i fjällets fina klara fiskevatten. Det sägs att de största fiskarna nappar om natten, så om sommaren då solen knappt behagar att gå ner kan man gå på nattfiske, en upplevelse som är otroligt avkopplande och spännande i samma stund. Glöm inte skaffa fiskekort!

Turista i fjällen

Grövelsjöfjäll har oändligt mycket att erbjuda med en vacker vänlig vildmark. Ovan nämnda aktiviteter är bara några av anledningarna till att området lockar många besökare.

I menyn till vänster finner du mer detaljerad information om våra utflyktsmål samt vad vintern och sommaren har att bjuda på. Där hittar du även vad som gäller för fiskekort. I länkarna nedan kan man få lite tips på andra aktiviteter i våra vackra fjäll och läsa lite allmänt om hur man turistar på bästa vis i Dalarna. Mycket nöje!

Grövelsjöfjällen Turistförening
Gränslandet
Visit Dalarna
Pastis bloggar…om cykel, längdskidor, väder i Grövelsjön / Storsätern