Ett landskap rikt på kultur och natur

På nära håll från Storsätra Fjällhotell bjuder Grövelsjöfjällen och dess omgivningar på flera spännande utflyktsmål. I Sveriges sydligaste sameby, Idre Sameby, ger det lilla familjeföretaget Renbiten dig inblick i den samiska kulturen. Upplev till exempel renmärkningen, där man enligt gammal tradition fångar kalvarna med lasso.

Är du nyfiken på att se hur traditionellt fäbodsliv går till, ska du ta en tur till Valdalsbygget. Passa på att fika och köpa med dig av gårdens produkter.

Söker du stillhet och ro får du inte missa ett besök i det vackra Fjällkapellet. Här anordnas regelbundet gudstjänster och musikevenemang och det är fler än ett par som vigts i kapellet för att sedan hålla bröllopsfesten på Storsätra Fjällhotell.

Är du på jakt efter mer världsliga ting rekommenderar vi att du tittar in i Fjällbua, som säljer såväl lokala delikatesser som friluftsartiklar, kläder och mycket mer. Och naturligtvis måste du besöka något av områdets alla fantastiska fjäll!

Storsätra Fjällhotell ligger omgivet av tre nationalparker och naturen bjuder på storslagna vyer, både i Sverige och grannlandet Norge. Storvätteshågna, Båthusberget, Salsfjället, Sylen och Långfjället – alla ligger de på bekvämt avstånd från hotellet.

Fler utflyktsmål hittar du på Grövelsjöfjällens Turistförening, Visit Idre och Gränslandet.